Veiligheid in de kinderkamer

Roto dakraam biedt extra bescherming.

Hoe jonger de kinderen zijn, hoe nieuwsgieriger ze zijn. Daarom Kijken ze niet alleen maar uit het raam, maar spelen ze onzorgvuldig met raamgrepen of houden ze zich vast. Ouders hebben daarom vaak onzekerheden bij het gebruik van dakramen in kinderkamers.

 

Veiligheid onder controle

Roto dakraamoplossingen bieden geen reden tot zorg, want Roto is de enige dakraamfabrikant die ook dakramen met voorgemonteerde kinderveiligheidssloten aanbiedt. Dankzij de openingsbegrenzer kunnen de R6- en R8-modellen van de "Meisterstück"-serie Roto Designo Quadro tot maximaal tien centimeter worden geopend. Uitleunen, uitstappen of uit het raam vallen is dus onmogelijk. Als u het raam volledig wilt openen voor ventilatie, ontgrendelt u het kinderslot met een sleutel.

Wist u bijvoorbeeld ook dat de Designo RotoComfort i8 automatisch zonder handgrepen wordt bediend en ook een vierpuntscentrale vergrendeling heeft? De controle over het dakvenster ligt dus volledig in uw handen! Bovendien kunnen alle Designo dakramen, zoals het Roto Designo R8 Quadro dakraam, eenvoudig achteraf worden voorzien van een afsluitbare handgreep om ongewenst openen te voorkomen.

 

Woonvoorbeelden voor inspiratie

Geschikt voor elke kamer

Niet elke kinderkamer in het dak biedt voldoende ruimte voor meerdere dakramen naast elkaar. Maar een kamer zonder licht zou hier de verkeerde beslissing zijn. Een alternatief is een tandeminstallatie. Kies bijvoorbeeld voor het Roto Designo R6/R8-dakraam op maat en u kunt raamlengtes tot 1,80 meter bereiken. Zo kunt u optimaal gebruik maken van de hoogte van het dak en het daglicht - met inachtneming van alle veiligheidsaspecten!

 

Rustig slapen met Roto toebehoren

Of het nu voor een dutje is of slapen tijdens de zomer, als het buiten langer licht is, kan te veel licht de slaap van de kleintjes verstoren. Toebehoren zoals een verduisteringsrolgordijn schermt de kinderkamer betrouwbaar af en het natuurlijke bioritme van het kind blijft behouden. In vrolijk roze, met een speels stervormig patroon of in gezellig nachtblauw blijft de kamer kindvriendelijk.

Zo wordt de kinderkamer een veilige en comfortabele speel - en slaapplaats!

autorenew