sanierung

Dakrenovatie

Plan met Roto!

Architecten en planners staan bij renovatieprojecten voor vele uitdagingen die ook het dak raken. Dit betreft onder meer de vervanging van dakramen. Plannen met Roto kan uw werk makkelijker maken.

In het verleden waren er 25 verschillende dakraamfabrikanten, talloze dakraamtypen worden vandaag de dag nog steeds in gebouwen geïnstalleerd. Als er nu een renovatie nodig is, is het belangrijk om met zo weinig mogelijk moeite een optimale oplossing te vinden.

Minder inspanning in de planning

Roto heeft verschillende renovatieproducten die u in staat stellen om elke renovatiesituatie met vertrouwen tegemoet te treden. Hierin zijn al de standaardmaten opgenomen die als vervangingsvensters kunnen worden gebruikt. Dit geldt bijvoorbeeld voor het Meisterstück Designo R8-vervangende renovatieraam, dat voor de oude Roto Klassik serie of voor merken van andere fabrikanten kan worden gebruikt. Ook belangrijk voor planners, dakwerkers en timmerlieden, maar ook voor eigenaars of huurders: in de meeste gevallen is het vervangen van ramen door Roto zo eenvoudig dat zelfs de bestaande binnenbekleding behouden kan blijven.

Dit heeft duidelijke voordelen: Breek-, schoonmaak- en vervolgwerkzaamheden zijn volstrekt overbodig, wat veel tijd en geld bespaart en de bewoners niet vuil maakt.

Roto Info: Renoveren of renoveren?

In het dagelijks taalgebruik zijn herontwikkeling en renovatie bijna hetzelfde: je helpt iets ouds weer te laten schitteren. Maar het zijn eigenlijk twee verschillende dingen.

  • Renovatie: Tijdens de renovatie wordt de schade aan een gebouw hersteld en zo blijft het weefsel van het gebouw behouden. Of het nu gaat om een kern- of deelvernieuwing: het doel is om een veilig en bruikbaar huis te creëren, in het beste geval inclusief een verhoogd wooncomfort.
  • Renovatie: Wanneer een gebouw of verdieping wordt gerenoveerd, ligt de focus op het herstellen van de oude staat voordat het verouderd, versleten of vernield raakt. Met de renovatieramen van Roto vervangt u bijvoorbeeld eenvoudigweg een oud, niet-functioneel of energie-inefficiënt raam met premium kwaliteit.

Voorbeelden van installatie

Renovatie op maat

Als er tijdens de renovatie aan speciale eisen moet worden voldaan, bijvoorbeeld meer licht door vergrote dakramen, is het mogelijk om zowel combinaties als aangepaste renovatieramen te gebruiken. Ze worden precies volgens de wensen van de planner en de eigenaar vervaardigd.

Onze tip: Ga na in hoeverre uw renovatieproject wordt beïnvloed door de nieuwe energiebesparingsvoorschriften (EnEV) en of u aan de eisen voldoet. Hoe hoger de waarde van de energie-efficiëntie, hoe beter de kansen op KfW-financiering of -subsidies. Roto dakramen zijn door hun uitstekende en reeds voorgemonteerde warmte-isolatie en hoogwaardige beglazing in alle prijsklassen bij uitstek geschikt voor renovatieprojecten.

Ondersteuning door de renovatiespecialisten van Roto

Roto heeft al vele renovatie- en herinrichtingsprojecten met succes ondersteund - met producten, maar ook met expertise. Praat met onze specialisten om ervoor te zorgen dat uw renovatieproject van A tot Z soepel verloopt!

Onze producten voor uw raamvervanging

Oud venster naar buiten. Troost in.

Designo R7 Hoog draaivenster SR

Met het Designo R7 high-swinging window als standaard renovatieraam kunt u snel en soepel uw dakraam van een andere fabrikant, gebouwd tot 1991, vervangen.

Naar de Roto Designo R7 SR keyboard_arrow_right
Renovatie kan zo gemakkelijk zijn

Designo R8 Scharnierend draaivenster AR

Met het Designo R8-scharnierraam als vervangend renovatieraam kunt u uw bestaande, oudere, vanaf 1994 gebouwde Roto dakraam snel en probleemloos vervangen.

Ga door naar de Roto Designo R8 AR keyboard_arrow_right
autorenew