Goed ventileren met Roto

Frisse lucht met Roto dakramen.

Het maakt niet uit wat de temperatuur buiten is: In het belang van een gezond leven moet ventilatie een integraal onderdeel zijn van de dagelijkse routine. Het doel is om het binnenklimaat te verbeteren en een optimale luchtvochtigheid te creëren. Maar hoe kun je goed ventileren?

Als u niet ventileert, loopt u het risico op schade.

Een van de bekendste bijwerkingen van een gebrek aan ventilatie is schimmel. Het ontwikkelt zich door de combinatie van vochtige en warme lucht en beschadigt niet alleen de bouwelementen, maar tast ook de gezondheid aan. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor een regelmatige luchtverversing, vooral in vochtige ruimtes zoals de badkamer, keuken of slaapkamer, waar het vocht uit onze adem zich 's nachts verzamelt.

Open ramen voor een beter leefklimaat

Het seizoen maakt al het verschil bij het ventileren: in de winter wordt er vijf tot tien minuten lang kortstondig tot vijf keer per dag gelucht, waarbij het dakraam volledig openstaat om droge kamerlucht met frisse lucht te verversen. Daarbij gaat niet al te veel verwarmingsenergie verloren. In de zomer moet het vocht echter uit de leefruimte worden getransporteerd. Daarom is het zinvol om de ramen 's morgens vroeg of laat in de avond lang open te houden en ze dan direct daarna te sluiten. Degenen die dat kunnen, vertrouwen op "tocht". En als de temperaturen het toelaten, kan de luchtcirculatie 's nachts worden gegarandeerd door het raam te "kantelen" en zo permanent te ventileren.

luftzirkulation

Frisse lucht met Roto

Roto dakramen kunnen op elk moment van het jaar precies goed ventileren. Dit betekent dat elektrische dakramen zoals de Designo RotoComfort i8 automatisch en onafhankelijk van de gebruiker kunnen worden geopend, zelfs volgens een programmering, om muffe lucht te verwijderen. Ook het RotoQ Tronic draaivenster maakt gebruik van een timer of reageert op een vochtsensor die precies aangeeft wanneer het tijd is om te openen en uit te ademen.

Gecertificeerd volgens Sentinel

Gezonde dakramen

Roto is de enige dakraamfabrikant die door het Sentinel Haus Instituut is gecertificeerd. Een van de redenen hiervoor is de luchtverversing die in onze dakramen wordt gewaarborgd.

Meer informatie keyboard_arrow_right
autorenew