Duurzaamheid dankzij 100% kunststof

Roto dakramen van kunststof voor een betere isolatie en duurzaamheid.

Niet alle kunststof ramen zijn hetzelfde. Want in veel gevallen wordt een houten kern in het raam gebruikt, die alleen met een kunststof is bekleed. Roto biedt dakramen aan die gemaakt zijn van 100% PVC en dus echt duurzaam zijn.

Hout heeft een aantal kenmerken waar veel vraag naar is. Het materiaal isoleert goed, biedt een hoge mate van stabiliteit en is ook visueel aantrekkelijk. Maar: Als hout in contact komt met vocht, bijvoorbeeld als een houten raam dat met kunststof is bekleed aan de buitenkant aan de dakconstructie wordt vastgeschroefd en er via de schroeven water in de houtkern dringt, is het materiaal ook vatbaar voor houtrot.

Voorbeelden van kunststof ramen

Hout-kunststof combinatie kan nadelen hebben

Als de plastic mantel van een dergelijk raam beschadigd is, dringt vocht gemakkelijk door in de kern van het dakvenster met regen, mist, sneeuw of door condenswater. Vaak gebeurt dit al tijdens de installatie, wanneer de schroeven in de frames worden geschroefd. De mogelijke gevolgen: Schimmel, rottend hout, beperkte stabiliteit of zelfs volledige vernieling van het raam. Een kostenintensieve en vooral vermijdbare voortijdige dakraamvervanging wordt onvermijdelijk.

Bij alle ramen zorgt Roto ervoor dat er geen schroeven in de watervoerende buitenschaal van het dakvenster zitten. Alleen al hierdoor wordt op betrouwbare wijze voorkomen dat er vocht van buitenaf binnendringt.


Roto dakraam van 100% PVC

Met dakramen van Roto bent u immuun voor dergelijke horrorscenario's. Want onze kunststof ramen staan voor maximale stabiliteit en duurzaamheid dankzij hun vezelversterkte kunststof meerkamerprofiel met staalversterking. Of het nu gaat om de RotoQ- of de Designo-familie, of het nu gaat om top uitzettuimelvensters, centraal scharnierende of top tuimelramen, of deze nu met de hand of met een smartphone worden bediend: alle Roto dakramen, die als kunststofvarianten worden aangeboden, zijn ook echt gemaakt van zuiver kunststof en staal.

Maar wat is het verschil? In plaats van een houten kern bestaan de Roto dakramen uit een meerkamerprofiel waarin lucht circuleert. Zo worden nog betere isolatiewaarden bereikt, koudebruggen vermeden en de energie-efficiëntie verhoogd. Het frame is ook vezelversterkt voor extra stabiliteit. Het bevat een stalen wapening, zoals gebruikt in de moderne gevelraamconstructie. Deze wordt zo in het holle kamerprofiel geplaatst dat het hoge energierendement van de dakramen behouden blijft.

Overigens: Roto dakramen worden volledig voorgemonteerd geleverd. Dit betekent dat er niet in het frame hoeft te worden geschroefd tijdens de installatie, de ambachtsman hoeft alleen maar zijn schroeven op de kapconstructie te plaatsen. Beschadigingen aan de dakvensteroppervlakken behoren tot het verleden - en de lange levensduur van uw Roto dakvensters is verzekerd!

autorenew