Nahaufnahme eines Stiftes der einen Haken malt

Roto ondersteunt uw bouwproject

Voorbereiden, en gaan!

De beslissing is genomen: Een huis wordt gebouwd, gerenoveerd of verbouwd. Roto staat aan uw zijde met expertise en hoogwaardige dakraamoplossingen om een favoriete plek onder het dak te creëren.

Afhankelijk van het type project - d.w.z. nieuwbouw, renovatie of verbouwing - zijn er een aantal zaken die als opdrachtgever moeten worden beschouwd. Te beginnen met de financiering, via bepaalde voorschriften inzake geluidsisolatie, energie-efficiëntie en thermische isolatie, tot het welzijn en gezond wonen: dit alles en nog veel meer heeft een impact op uw project. Roto is uw partner voor alle vragen en wensen met betrekking tot uw dakramen.

Door middel van een checklist naar de feel-good oase onder het dak

Een gezellige leefruimte onder het dak? Wij hebben voor u in een kleine checklist samengevat waar u op moet letten voordat u met uw bouwwerkzaamheden begint om dit doel te bereiken.

  • Goedkeuringen Controleer of u wijzigingen aan het dak moet laten goedkeuren. Als u achteraf dakramen inbouwt, bijvoorbeeld als huurder, wordt dit beschouwd als een structurele wijziging die door de eigenaar moet worden goedgekeurd. Als u als eigenaar de zolder uitbreidt, kan het zelfs nodig zijn om de wetgever bij het project te betrekken. Dit is altijd het geval als uw gebouw op de monumentenlijst staat.
  • Constructieve eisen Controleer of aan alle structurele eisen voor de installatie van een dakvenster is voldaan - hoe zit het bijvoorbeeld met de brandbeveiliging? Met drie verschillende basisdakraamtypen en een groot aantal speciale oplossingen kan Roto voor elke inbouwsituatie het juiste product vinden.
  • Subsidies Zorg ervoor dat het leven leuk is - ook financieel. Controleer voor de start van het project in hoeverre u recht heeft op lokale en overheidssubsidies voor nieuwbouw en modernisering of hoe u deze kunt verkrijgen.
  • Gezond leven Doe de gezondheidscheck voor uw dak: vervuilende stoffen in de lucht moeten tot een minimum worden beperkt en veel licht en een verduisteringsoptie moet zorgen voor een goed bioritme. Verlichtings- en ventilatieconcepten en emissiearme bouwproducten zijn hiervoor belangrijk. Roto is partner van het SENTINEL Haus Instituut, dat onze dakraamoplossingen aanbeveelt met het oog op een gezond leven.
  • Installatie Roto is uw partner als het gaat om de juiste dakraamoplossingen. Maar wie is bij u in de buurt de professionele partner voor de installatie? Vind ze met behulp van onze professionele zoekopdracht!


Je favoriete plek? Samen met Roto binnenkort ook onder uw dak!

autorenew