bauvorschrfit-dokumentation

Bouwvoorschriften en documentatie

Roto vereenvoudigt bouwprojecten.

Omgevingsvergunning en ontwikkelingsplan, project- en bouwtekeningen: Elke gemeente heeft zijn eigen catalogus van eisen bij het indienen van een bouwaanvraag. Indien niet aan deze eisen wordt voldaan, wordt de aanvraag afgewezen. Maar waar moet je nog meer rekening mee houden bij bouwprojecten, welke normen en wetten zijn van toepassing?

Allereerst moet het mogelijk zijn om een perceel aan te sluiten op het wegennet, de watervoorziening, de energievoorziening en de riolering. Dit geldt altijd, ongeacht in welke gemeente het bouwproject wordt uitgevoerd. Dit wordt aangevuld met andere essentiële voorschriften: de federale energiebesparingswet van de overheid en het bouwreglement van de provincies of gemeenten. Deze omvatten zowel brandbeveiliging en thermische isolatie als geluidsisolatie. Talrijke DIN-normen breiden het scala aan eisen uit waaraan planners en architecten in ieder geval in bouwprojecten willen voldoen, hoewel ze niet allemaal verplicht zijn.

Onze tip: Informeer naar de bouwvoorschriften van de betreffende provincies en de betreffende gemeente welke concrete regels en wetten u voor uw bouwproject in acht moet nemen.

Overwin de eerste hindernissen met Roto

Het zijn echter niet alleen geïsoleerde muren en daken die leiden tot de bouwvergunning, ook dakramen kunnen het project ondersteunen. Het gebruik van Roto dakraamoplossingen bespaart bijvoorbeeld energie, omdat dubbele of driedubbele beglazing en voorgemonteerde warmte-isolatie hier effectief zijn. Zo kunnen bouwprojecten tot aan het passiefhuisnormen worden gerealiseerd.

Rust en veiligheid onder het dak

Als geluidsisolatie een probleem wordt, heeft Roto zelfs het stilste dakraam op de markt met de RotoQ van kunststof. Aan de brandbeveiligingsnormen wordt voldaan door middel van residentiële veiligheidsuitgangen - en de zomerse hittebescherming wordt geïmplementeerd met op maat gemaakte toebehoren in de vorm van rolluiken of buitenrolgordijnen.

CE-markering

Een huis gebouwd met goede bouwproducten staat op een stevige fundering. De CE-markering speelt hierbij een belangrijke rol - en is uniform in heel Europa, gereguleerd door de bouwproductenrichtlijn. De hoeksteen wordt gelegd door zeven basiseisen voor gebouwen, bijv. brandbeveiliging, onbelemmerde toegang, geluidsisolatie en energiebesparing, waaruit de essentiële kenmerken van een bouwproduct, de testmethode en de prestatieklassen en -waarden worden afgeleid.

Bekijk de CE-markering van Roto

Logo CE

Als fabrikant is Roto Dach SystemTtechnologie ook verplicht om alleen producten op de markt te brengen die voldoen aan de beoogde prestaties en essentiële kenmerken. Daarom zijn al onze dakramen voorzien van een CE-markering. Als u dit wilt controleren of doorgeven aan uw klanten, selecteer dan gewoon uw productgroep op roto-ce.com, voer de vereiste gegevens in en dan kunt u uw prestatieverklaring bekijken.

Logo CE
autorenew