Langdurig tevreden klanten met kunststof dakramen van Roto

Door en door de hoogste kwaliteit & comfort.

Roto dakraam van PVC: Schroefloze montage voor een lange levensduur.
Moderne ramen zijn echte technische hoogstandjes: ze laten licht en lucht in het huis binnen en zorgen tegelijkertijd voor een betrouwbare geluidsisolatie en bescherming tegen hitte en kou. Vooral PVC-ramen worden steeds populairder. Er zijn echter grote verschillen van fabrikant tot fabrikant.

Voorbeelden van kunststof dakramen

Ook vandaag de dag zijn sommige fabrikanten die reclame maken voor kunststof ramen nog steeds gebaseerd op een verouderde aanpak: de ramen zijn eigenlijk hout-kunststof ramen waarvan de kern bestaat uit hout met een kunststof coating. De redenen hiervoor zijn de stabiliteit en goede isolatie van hout als materiaal.

Schimmel en rot kan het resultaat zijn

Deze bouwwijze heeft echter ook enkele risico's en nadelen: Als het plastic omhulsel beschadigd is, dringt het vocht door in de kern van het dakvenster. Dit gebeurt meestal al tijdens de installatie. Dit gebeurt door schroeven in de kaders te schroeven. De mogelijke gevolgen: Schimmel, rottend hout, beperkte stabiliteit tot aan de volledige vernietiging van het raam. Voor uw klanten resulteert dit meestal in een vervanging van het dakvenster, eerder vroeger dan later.

Roto zorgt er met al haar ramen voor dat er geen schroeven in de waterkerende buitenschaal van het dakvenster zitten. Alleen al hierdoor wordt op betrouwbare wijze voorkomen dat er vocht van buitenaf binnendringt.

Roto dakraam met meerkamerprofiel

Met dakramen van Roto zijn u en uw klanten immuun voor deze onaangename schade. Want onze kunststof ramen staan voor maximale stabiliteit en duurzaamheid dankzij hun vezelversterkte kunststof meerkamerprofiel, met staalversterking. Of het nu gaat om RotoQ of de Designo-familie, of het nu gaat om centraal scharnierende, top-tuimel of uitzet-tuimel dakramen, of het nu gaat om handmatig of elektrisch bediende ramen: Alle Roto dakramen, die als kunststofvarianten worden aangeboden, zijn ook echt van zuiver kunststof en staal.

In plaats van een houten kern bestaan de Roto dakramen uit een meerkamerprofiel waarin lucht circuleert. Zo worden nog betere isolatiewaarden bereikt, koudebruggen vermeden en de energie-efficiëntie verhoogd. Het kader is ook vezelversterkt voor extra stabiliteit. Het bevat ook een stalen wapening, zoals gebruikt in de moderne gevelraamconstructie. Deze wordt zo in het holle kamerprofiel geplaatst dat het hoge energierendement van de dakramen behouden blijft.

Geen fouten tijdens de installatie dankzij de voormontage

Voor u als dakprofessional levert Roto ook nog een ander voordeel: de dakramen kunnen volledig voorgemonteerd geleverd worden. Dit betekent dat u tijdens de montage niet in het kader hoeft te schroeven, maar dat u alleen de schroeven in de daklatten vastzet. Zo sluit u de mogelijkheid van schade aan de dakraamoppervlakken volledig uit - en kunt u uw klanten tevreden stellen met een snelle montage en met duurzame Roto dakramen!

autorenew